Octavia 1.6 mpi buczenie podczas skrętu w prawo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nocki2
    Classic
    • 2019
    • 3

Arti_r1, zawias juz mo trzy powłoki nałożone :-) jedziesz dzisioj na katowice ??
  • nocki2
    Classic
    • 2014
    • 14

Witam wszystkich od 3 tygodni jestem posiadaczem octavi ll 1.6mpi 2004r Auto kupilem w niemczech od drugiego wlasciciela z przebiegiem 147 tys Mam pewien problem który nie daje mi spokoju podczas jazdy skrecajac w prawo buczy , huczy cos z lewej strony . Podczas jazdy na wprost oraz w lewo problemu nie ma.Jadac w np. Zakrecie w prawo buczenie objawia sie dopiero gdy naciskam na pedal gazu jak odpuszczę zanika . Obstawialem na przegub bylem u niemieckiego mechanika ktory powiedzial ze to nie przegub a usterki nie mugl zlokalizowac stwierdzil ze to skoda i to normalne .Ale dla mnie nie jest to normalne proszę o pomocpozdrawiam.

[ Dodano: Sob 21 Mar, 15 13:40 ]
    Dziękuję za odpowiedzi pisze po to aby ktoś mający podobne objawy nie wymieniał połowy auta. Przejrzałem całe forum mnóstwo podobnych przypadków ludzie regenerowali skrzynie problem nie znikal.Mieszkam w De bylem u 4 mechaników 3 polskich jeden niemiecki.Diagnoza skrzynia buczy,wymioniony przegub zewnetrzny wewnetrzny olej w skrzyni , sprawdzone koła opony itd fachowcy rozkladali ręce.I tak jeździłem pół roku aż coś zaczęło mi drgania na budę przenosić tak jak by silnik nie równo pracował. Zmieniłem kable świece i nie ustalo pod tylkiem czuć tak jak by wachania silnika, z czasem zczailem ze nasila sje to jak auto stoi na górce. I tak jadę sobie ostatnio do pracy i wpadlem na pomysl aby sprawdzić jeszcze jedną sprawę. Problem buczenia występuje gdy auto jest w zakręcie i dodam gazu, więc zrobilem tak auto w lłuku oczywiscie w czasie jazdy wciskam sprzęgło i dodaję gaz a tu wraz z obrotami silnika buczy i w ten mnie oswiecilo ze to musi być ta lewa poduszka.Wymienilem i zero buczenia zero szarpania nic nie drży auto nie szarpie podczas ruszania obroty nie faluja a juz przepustnice chcialem zmieniazmieniać.Tak wiec moja rada jak mechanik nie jest pewny i nie pokaże wam co jest uszkodzone to to olejcie bo szkoda kase w błoto wywalić i zmieniać dobre części na liche zamienniki pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...